Λένε πώς άμα περνάς καλά, ο καιρός περνάει πιο γρήγορα και κάπως έτσι πέρασε 1 1/2 μήνας από το τελευταίο μου post, χωρίς να το πολυκαταλάβω. Ο Μάιος είναι ο ωραιότερος μήνας του χρόνου, καθώς προσφέρει τα ωραιότερα φρούτα και λαχανικά σε αφθονία (με τις φράουλες να πρωταγωνιστούν στην καρδιά και το ψυγείο μου – σύντομα και σε μια νέα συνταγή).

Χθες, Κυριακή 17 Μαϊου ήταν η World Baking Day (Παγκόσμια Ημέρα Κέηκ, σε ελεύθερη απόδοση) και στα HQ της Pastrykia το μίξερ πήρε και πάλι μπρος. Αν και υπήρχαν φράουλες, προτίμησα να φτιάξω κάτι με μπανάνες (κυρίως γιατί είχαν παραωριμάσει και θα τις πετούσα). Ψάχνοντας συνταγές, βρήκα μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση σε μπανανοκέηκ, που μοιάζει περισσότερο με ομελέτα μπανάνας στο φούρνο.

Ομελέτα με μπανάνες στο φούρνο

 

ΥΛΙΚΑ

3 αυγά

2 ώριμες μπανάνες

60 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

75 γρ. ινδοκάρυδο

2-3 βανίλιες

1 μικρό γάλα εβαπορέ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Xτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και αφού ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Απλώνουμε σε ένα ταψάκι 20 εκατοστών τις μπανάνες σε ροδέλες (το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ελάχιστα, για να μην κολλήσουν οι μπανάνες) και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τα αυγά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε πάνω και κάτω αντίσταση, για 45′. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ξεφορμάρουμε ανάποδα, ώστε οι μπανάνες να έρθουν στο πάνω μέρος. Προσωπικά το σέρβιρα με άχνη και κανέλα, ωστόσο θα ήταν πολύ νόστιμη βάση για παγωτό.

Αυτή τη φορά, με βοήθησε στις φωτογραφίες και η Γιώτα, ενώ παρούσα στη διαδικασία ήταν και η Νικολίνα, να κάνει τα backstage.

xxx

 

[H πρωτότυπη συνταγή είναι από εδώ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *