Image

Καιρό ήθελα να κάνω αυτή τη συνταγή με τα πιο-εύκολα-μπισκότα-του-κόσμου, που θέλουν μόνο 3 υλικά για να γίνουν και μπορείς να πειραματιστείς με ό,τι θέλεις για γέμιση ή κάλυψη.

ΥΛΙΚΑ

1 ζαχαρούχο γάλα

400 γρ. βούτυρο

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

* πέραν των 3 βασικών υλικών, μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θέλετε εσείς (από ξύσμα πορτοκαλιού, μέχρι ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή σοκολάτα). Στη δική μου παραλλαγή, έβαλα 2 κ.γλ. σκόνη τζίντζερ για μια πιο χριστουγεννιάτικη εσάνς, ενώ τον στολισμό με καραμελάκια smarties επιμελήθηκε η φίλη Ιωάννα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει.  Το χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Εαν βάλουμε έξτα υλικά, τα προσθέτουμε κι αυτά, χτυπάμε λίγο ακόμα και συνεχίζομε το ανακάτεμα με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Σε 2 μεγάλα ταψιά, στρώνουμε λαδόκολλα ή χαρτί φούρνου και τοποθετούμε σε απόσταση περίπου 2 εκατοστών μεταξύ τους τα μπισκότα που πλάσαμε (τα έκανα σε μέγεθος μικρού κεφτέ και τα πάτησα λίγο από πάνω για να γίνουν πιο μπισκοτένια εμφανισιακά). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 σε πάνω και κάτω αντίσταση για 15-18′ (τα μπισκότα συνεχίζουν να ψήνονται και αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, οπότε μην τα παραψήσετε και καούν. Εαν έχουμε βάλει τρούφα ή καραμελάκια ως διακόσμηση, καλύτερα να τα καλύψετε με λαδόκολλα, για να μην λιώσουν ή χαλάσει το χρώμα τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και καλή όρεξη!

xxx

 

 
Η συνταγή είναι από εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *