Οι φράουλες μπορούν να αντικατασταθούν με κεράσια, βύσσινο ή βατόμουρα, ανάλογα τι προτιμάτε. Θέλει οπωσδήποτε να μείνει 1 βράδυ στο ψυγείο για να δέσει καλά η κρέμα πριν το κόψετε. Η πρωτότυπη συνταγή είναι της Μαρίας.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ Philadephia
2 πακέτα Digestive
χυμό από 3 μικρά λεμόνια (προσθαφαιρέστε ανάλογα του πόσο σας αρέσει η ξινίλα)
1 ζαχαρούχο γάλα
λίγη κανέλα
1 πακέτο βούτυρο
1 κιλό φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το Philadelphia με το ζαχαρούχο και το χυμό από τα 3 λεμόνια. Τα αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα. Θριμματίζετε τα μπισκότα σε μια βάση τσηζκέηκ (αυτές τις στρογγυλές που ανοίγουν με κλιπ στο πλάι), ανακατεύετε με την κανέλα για επιπλέον άρωμα και τα απλώνετε ομοιόμορφα. Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε τα μπισκότα, να βραχούν όλα εξίσου, για να γίνει συμπαγής η βάση. Μόλις κρυώσει η βάση και η κρέμα, απλώνετε την κρέμα από πάνω και ξαναφήνετε στο ψυγείο για 30′.
Σε ένα τηγάνι βάζετε τις φράουλες (κομμένες στα 2) μαζί με ζάχαρη και ανακατέβετε μέχρι να καραμελώσουν. Αφήνετε να κρυώσει καλά και το περιχύνετε πάνω από την κρέμα. Έτοιμο!
Bon Appétit!
xxx
Πού είναι η συνταγή;; 🙂
Γεια σου Βάσω!
Ανανέωσα το post, σ’ευχαριστώ για την επισήμανση και καλή επιτυχία!
xxx
αυτό που με κέρδισε είναι το τόσο περιποιημένο μανικιούρ!!!! μπράβο!!!
Ευχαριστώ πολύ, έχω τρέλλα με τα νύχια και δεν κρύβεται!
χαχαχα 🙂
Δήμητρα πόση ζάχαρη βάζουμε μετά στις φράουλες??
Ανάλογα του πόσο γλυκό και καραμελωμένο το θέλουμε. Έβαλα 2-3 μπαμπάτσικες κουταλιές της σούπας και ήταν ό,τι πρέπει για τα γούστα μου, γιατί και οι φράουλες είναι γλυκές.
xxx
Αλλόοο! Εγώ έκανα τόσο καιρό cheescake με philadelphia και κρέμα γάλακτος που ήταν αμέσως σταθερή η κρέμα κι έτσι ακόμη κι αν την έβαζες αμέσως και σέρβιρες ήταν σούπερ! Καλέ με αυτή τη συνταγή δεν έπηξε ποτέ η κρέμα. Αλλά ποτέ. Τι έγινε; Πού μπορεί να οφείλεται αυτό;