Καλό μήνα, βαστάτε γερά, ο καύσωνας θα περάσει και ο αγαπημένος Οκτώβριος με τη δροσούλα του θα ξανάρθει συνάνθρωποι!

Αν κι εσείς περάσατε το ΣΚ ανοιγοκλείνοντας την κατάψυξη για να δροσιστείτε, πίνοντας μόνο χυμούς και νερά, καταναλώνοντας μόνο φρούτα και σαλάτες, ενώ προσευχόσασταν στον μεγάλο Μανιτού να σταματήσει αυτό το βασανιστήριο, σας έχω τη λύση.

Γ Ρ Α Ν Ι Τ Α.

Popsicle, που λέμε και στο Κάτω Παγκάτι.

Όσοι με ακολουθείτε στο instagram, θα έχετε προσέξει ότι έχω μια ιδιαίτερη αγάπη για τα smoothies. Φτιάχνω σχεδόν κάθε μέρα, βάζω ό,τι υλικό έχω στο ψυγείο (οριακά δεν έχω βάλει φακές ακόμα μέσα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για νέες γευστικές προκλήσεις). Χαζεύοντας στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ, έπεσε το μάτι μου σε αυτές τις φοβερές συσκευασίες που έδιναν χρώμα στην κατάψυξη, ακριβώς δίπλα από τον αρακά. Η μάρκα λέγεται Alterra και έχει 3-4 διαφορετικούς συνδυσμούς κατεψυγμένων φρούτων, ιδανικά για smoothies. Φυσικά και τα αγόρασα όλα, για να τα δοκιμάσω πάραυτα. Με το θερμόμετρο να ανεβαίνει το ΣΚ, έψαξα να φτιάξω κάτι δροσιστικό, που να θυμίζει παγωτό, αλλά να μην είναι και πολύ βαρύ, να έχει χρώμα για να μην είναι βαρετό και να μην έχει έξτρα ζάχαρη, για να τρώω όσα θέλω, οπότε ΤΑ ΤΑΑΑΑΑΑΝ!

Γρανίτα

 

ΥΛΙΚΑ (για 6-7 γρανιτάκια)

1 σακουλάκι κατεψυγμένα φρούτα (τα συγκεκριμένα είναι 300 γρ.)

2 κ.σ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα φρούτα με το μέλι στο μπλέντερ, τα στουμπώνουμε σε ειδικά φορμάκια για γρανίτες ή σε ότι άλλο μακρόστενο τσουμπλέκι έχουμε με ξυλάκι/ειδική λαβή και τα αφήνουμε στην κατάψυξη, να δέσουν καλά. Απολαμβάνουμε με ρέγουλα, διότι στην πρώτη δαγκωματιά έπαθα το λεγόμενο brainfreeze από το ξαφνικό σοκ του ουρανίσκου.

Μπορείτε να τα φτιάξετε και χωρίς μέλι, ωστόσο θα γίνουν σαν πάγος, ενώ με το μέλι δένουν πιο γλυκά (αααπ! Πώς το έδεσα έτσι ωραία!).

The Dreamer SailorMoonFun Fact:

Η SailorMoon στο φόντο είναι του The Dreamer και κοσμεί το σπίτι μου. Ενίοτε χρησιμοποιείται για prop φωτογράφισης. Το βερνίκι νυχιών είναι το “Forever Yummy” της Essie και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της γεύσης φρούτων που θα έφτιαχνα, ώστε να κομποζάρει με το τελικό αποτέλεσμα. Μα ταίριαζε και το όνομα, φταίω;

Καλή επιτυχία!

xxx

ΥΓ1: H ιδέα της συνταγής είναι από τον Άκη Πετρετζίκη. Άκη σ’ευχαριστούμε που υπάρχεις, ομορφαίνεις και, κυρίως, νοστιμεύεις τη ζωή μας!

ΥΓ2: Όσο το έφτιαχνα, άκουγα το Fujiya & Miyagi – Knickerbocker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *