Το σημερινό τραπέζι είχε καταμερισμό εργασίας: άλλος ανέλαβε τα σουτζουκάκια, άλλος την πίτα, άλλος τη σαλάτα, άλλος να φέρει τα κρασιά κι εγώ το γλυκό (τι έκπληξη!).

Τα σουτζουκάκια είναι ένα υπέροχο φαγητό, ωστόσο μου παίρνει περίπου 18 ώρες να το χωνέψω, οπότε για το γλυκό έψαχνα κάτι ελαφρύ και όξινο, να σπάσει την εσάνς του κύμινου και των πολλών μπαχαρικών. Είχα στο ψυγείο σπιτική μαρμελάδα μανταρίνι (το μυστικό είναι στα κομμάτια από τη φλούδα του φρούτου, που της δίνουν μια πιο έντονη γεύση), οπότε σκέφτηκα να φτιάξω κάτι ανάμεσα σε ατομικό cheescake και τάρτα. Για να υπάρχει μια γευστική ισορροπία στον ουρανίσκο, έφτιαξα μια πιο άγλυκη κρέμα, σε σχέση με το κανονικό cheesecake, για την οποία χρησιμοποίησα την αγαπημένη ricotta με το διαχρονικό mascarpone και για την τσαχπινιά εσπεριδοειδών έβαλα λίγο ξύσμα από πορτοκάλι (αν έχετε μανταρίνια, ακόμα καλύτερα!).

Τα τααααα!

Τάρτες με μαρμελάδα μανταρίνι

ΥΛΙΚΑ (για 6 ατομικές τάρτες)

Για τη βάση:

1/2 πακέτο (μεγάλο) μπισκότα Digestive

λίγο βούτυρο

Για την κρέμα:

1 συσκευασία τυρί ricotta

1 συσκευασία τυρί mascarpone

300γρ. ζάχαρη άχνη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το γαρνίρισμα:

Mαρμελάδα μανταρίνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Μοιράζουμε ομοιόμορφα στις φόρμες, τα πατάμε καλά, μέχρι να γίνει συμπαγές στο κάθε φορμάκι το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10′. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε τη ricotta, το mascarpone, την άχνη και το ξύσμα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μοιράζουμε στα φορμάκια της τάρτας – αφού έχουν κρυώσει- και ψήνουμε για 15′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180. Κατόπιν, τα αφήνουμε για 30-40′ να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Αφούσ σφίξει η κρέμα, γαρνίρουμε με μαρμελάδα μανταρίνι. Ταιριάζει για μετά το φαγητό, αφού το άρωμα εσπεριδοειδών και η σχεδόν άγλυκη κρέμα δεν βαραίνουν, αλλά μπορεί να συνδυαστεί ως συνοδευτικό με τον απογευματινό καφέ.

Bon Appétit!

xxx

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *