Πάλι πέρασαν 2 μήνες χωρίς να το καταλάβω και -ως σωστή ψυχαναγκαστική- ήθελα να κάνω ένα τελευταίο post πριν εκπνεύσει το 2015. Πολλές αλλαγές συνέβησαν όσο καιρό απουσίαζω από εδώ: νέα δουλειά, νέο κινητό (άραγε φαίνεται διαφορά στις φωτογραφίες;), νέο μαλλί. Μου αρέσουν οι αλλαγές, ιδιαίτερα όταν τις επιδιώκω εγώ και δεν έρχονται να με βρουν στην ωραία μου βολή και να με ταράξουν (ψυχαναγκασμός ΚΑΙ οργανωτική εμμονή).

Όλα θα αναλυθούν εν καιρώ, ας εστιάσουμε στο ότι σε λίγες ημέρες η φίλη Άλεξ θα φέρει στον κόσμο την Ε. και ως γνήσια παιδιά της γενιάς του M tv, κάναμε ένα γιορτινό baby shower. Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε μια ακόμα αφορμή για κυριακάτικο απογευματινό τραπέζι με πολλά φαγητά, ζεστό κρασί και γλυκά. Και κάπου εδώ βγαίνω. Ως νονά (ΘΑ ΓΙΝΩ ΝΟΝΑ!) της Ε. (ναι, τι πειράζει που δεν έχει γεννηθεί ακόμα και κανονίσαμε κουμπαριά;), ανέλαβα να φτιάξω κάτι μικρό (“να το τρώμε στο χέρι, μη θέλει πιάτα), κόκκινο (“γιορτές είναι, λίγο χρώμα!”) και νόστιμο (αυτό δεν το ζήτησαν, είναι προαπαιτούμενο). Η φίλη Ναταλί έδωσε τη λύση και μου έστειλε μια απίθανη συνταγή για red velvet cupcakes, τα οποία έφτιαξα στην απίθανη φόρμα για mini cupcakes που μου κληροδότησε η Ιάνθη όταν έφυγε στα ξένα για να γίνει pâtissier.

Ta taaaaa!

Mini red velvet cupcakes

 

ΥΛΙΚΑ

1 αυγό cup granulated sugar
1 κούπα ζάχαρη άχνη

2/3 της κούπας ξυνόγαλα ή αριάνι /3 cup water)
1/2 κούπα ηλιέλαιο
2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες σε σκόνη
1 1/2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. σούπας κακάο (έβαλα ΙΟΝ)
3/4 κουτ. γλ. baking soda
λίγο αλάτι
2 κουτ. γλυκ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη (είναι πιο αποτελεσματικό από το υγρό χρώμα που χρησιμοποιώ συνήθως)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά, η συνταγή αυτή είναι τόσο εύκολη, που δεν χρειάζεται καν μίξερ. Φυσικά τα χτύπησα όλα στο μίξερ για πιο εύκολα και γρήγορα, αλλά πραγματικά δεν χρειάζεται. Χτυπάμε τα 6 πρώτα υλικά (δηλαδή το αυγό, την άχνη, το ξυνόγαλα, το ηλιέλαιο, το γιαούρτι και τη βανίλια) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, το κακάο, το χρώμα, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει ένα απαλό, ομοιόμορφο μείγμα. Επειδή ήθελα να τα βάλω σε μικρή φόρμα, γέμισα το κορνέ για τη σαντιγί και αφού έστρωσα γιορτινά χαρτάκια (τα βρήκα πέρυσι στο ikea), γέμισα ένα ένα τα φορμάκια με το κόκκινο μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 (σε πάνω και κάτω αντίσταση) για περίπου 10-12 λεπτά (είναι πολύ μικρά, οπότε γίνονται γρήγορα και για να μην αρπάξουν και ξεραθούν, κάντε το τεστ με το μαχαίρι στα 10 λεπτά).

Αφού κρυώσουν, τα στολίσουμε με το κλασσικό λευκό frosting τυριού (ζάχαρη άχνη, cream cheese και λίγο βούτυρο χτυπημένα καλά στο μίξερ) και τα στολίζουμε είτε με sprinkles είτε κρατάμε ένα cupcake στην άκρη και το τρίβουμε καλά πάνω από το γλάσο, για να κάνει ένα ωραίο, κόκκινο διακοσμητικό.

Καλή επιτυχία και Καλή Χρονιά!

xxx

YΓ το 2016 θα είμαι πιο συνεπής pastrykia

ΥΓ2 η πρωτότυπη συνταγή είναι από εδώ

ΥΓ3 E. is coming! Hooray!

Hooray

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *