Αν νομίζετε ότι ο τίτλος πρόδωσε ήδη όλα τα συστατικά για αυτά τα πανεύκολα τρουφάκια, θα κάνω την ανατροπή. Έχουν ΚΑΙ χυμό πορτοκάλι!

Ιδανικά για όσους νηστεύουν (Σαρακοστή γαρ, βοήθειά μας), αλλά και για κάθε μέρα, καθώς το ταχίνι και το μέλι (οκ, ίσως και η κουβερτούρα, αλλά οπωσδήποτε η βιταμίνη C από το πορτοκάλι) κάνουν αυτές τις μπουκίτσες μικροβόμβες ενέργειας.

τρουφάκια με ταχίνι, μέλι & κουβερτούρα

 

ΥΛΙΚΑ (για 30-40 τρουφάκια, ανάλογα πόσο μικρά θα τα πλάσετε)

300 γρ. ταχίνι (προτιμήστε το απλό, χωρίς πρόσθετη γεύση)

300 γρ. κουβερτούρα (όσο μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο, τόσο καλύτερα)

χυμός από 1 πορτοκάλι

2 κουταλιές της σούπας μέλι

σουσάμι για την επικάλυψη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Σε ένα μεγάλο μπωλ, αναμειγνύετε το ταχίνι, το μέλι και το χυμό πορτοκάλι και προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα (αφού έχει κρυώσει λίγο). Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, είτε σε θερμοκρασία δωματίου, είτε για 30′ στο ψυγείο (άμα βιάζεστε. Που γενικά να μην βιάζεστε άμα κάνετε γλυκά, θέλουν φροντίδα, αγάπη και λίγο ή λίγο περισσότερο από το χρόνο σας.)

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, καβουρδίζετε για λίγο το σουσάμι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς για να μην αρπάξει. Είναι πολύ ευαίσθητο και θέλει ελάχιστο χρόνο, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα (μετά καίγεται και γίνεται αρκετά λιπαρό). Βάζετε το ταχίνι σε ένα ταψάκι ή βαθύ πιάτο, πλάθετε μικρά μπαλκάκια με το μείγμα και τα περνάτε μέσα από το σουσάμι. Όσο τα πλάθετε θα μαλακώνουν, αλλά μόλις τα αφήσετε να κρυώσουν (όχι στο ψυγείο) θα σφίξουν και πάλι και θα είναι έτοιμα για κατανάλωση.

ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΛΥΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ!

Όπως θα διαπιστώσατε, η pastrykia άλλαξε! Νέο λογότυπο, layout, χρώματα, sprinkles και πολλά άλλα τζίντζιλα και μίντζιλα, που επιμελήθηκε με αγάπη (και πολύ πρήξιμο από μένα) η Καλλιτεχνική Υπερηρωίδα Γιώτα Κατράκη. *βουβουζέλες, κομφετί & ακόμα περισσότερα sprinkles*

Bon appétit!

xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *