Οι Κυριακές μου είναι αφιερωμένες στους φίλους (ή/και την οικογένεια), οπότε χθες το πρωί μπήκα νωρίς στην κουζίνα για να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες του βραδινού καλέσματος. Ανάμεσα στα διάφορα που έφτιαξα (έκανα και αλμυρή τάρτα, μήπως ήρθε η ώρα να μάθω να μαγειρεύω και κάτι άλλο πέραν του τοστ; Ενδεχομένως.), ήταν και τα γιγαντομπισκότα με παραπολυσοκολάτα, από τη συνταγή των The Eaters και της Φιλιώς (με διαβεβαίωσαν ότι ΠΡΕΠΕΙ να τα δοκιμάσω. Και όντως έπρεπε). Βέβαια, ξέχασα να τα ραντίσω με χοντρό αλάτι πριν τα ψήσω κι έτσι έχασα το αλμυρό-γλυκό εφέ, αλλά άνθρωπος είμαι, θυσιάστηκα και τα έφαγα ακόμα και χωρίς το αλάτι.

Τα τααα!

Γιγαντομπισκότα σοκολάτας
Γιγαντομπισκότα σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ

• 2 κούπες και 2 κ.σ φαρίνα
• 1 & 2/3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 & 1/2 κ.γ baking powder
• 1 κ.γ baking soda
• 1  & 1/2 κ.γ ψιλό αλάτι
• 250 γρ. ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 2 αυγά
• 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
• 1 κούπα λευκή ζάχαρη
• 2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
• 500 γρ. κουβερτούρα υγείας (όσο πιο bitter, τόσο το καλύτερο)
• Χοντρό αλάτι για πασπάλισμα πριν το ψήσιμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Kόβουμε με το μαχαίρι την κουβερτούρα σε άνισα κομμάτια. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα δυο αλεύρια, το baking powder, τη σόδα και το ψιλό αλάτι. Χτυπάμε δυνατά στο μίξερ το βούτυρο, με τη λευκή και τη μαύρη ζάχαρη για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα και κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε σταδιακά το αλευρομείγμα που έχουμε στο μπολ. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Πλάθουμε μπαλάκια με το μείγμα σε μέγεθος μεγάλου κεφτέ και τα απλώνουμε σε χαρτί ψησίματος στο ταψί. Μην τα πλατσουκώσετε με το χέρι, αρχίζουν να απλώνονται μόνα τους στο ψήσιμο και γίνονται όπως στη φώτο. Τα πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε κάτω αντίσταση και αέρα για περίπου 10-11 λεπτά (μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρί μπισκοτί χρώμα, τα βγάζουμε εγκαίρως για να μην παραψηθούν).

Είναι πανεύκολα, πεντανόστιμα και θα πρότεινα να μην τα φάτε παραμονή εξετάσεων αίματος, καθώς ο γλυκαιμικός δείκτης βαράει τιλτ.

Bon Appétit

xxx

 

[Η πρωτότυπη συνταγή είναι από εδώ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *