Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Τη μέρα που 35.000 δρομείς (ή και περισσότεροι) ξεκινούσαν το μακρύ ταξίδι του γυρισμού από το Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο, στη μικρή κουζίνα (στο εξής ας την αποκαλούμε με την κωδική ονομασία Pastrykia HQ) κάπου πίσω από το Στάδιο τα μίξερ πήραν μπρος, ώστε το γλυκό να είναι έτοιμο μέχρι να κατέβω κι εγώ στον τερματισμό και να χειροκροτήσω τους Υπερήρωες που τα κατάφεραν για μία ακόμα χρονιά (με συγχωρείτε, είμαι ακόμα ευάλωτη, το παθαίνω κάθε χρόνο τέτοια μέρα).

Στο ντουλάπι υπήρχαν μπισκότα Oreo, στο ψυγείο cream cheese, ε δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος για να φτιάξει ένα oreo cheesecake!

Oreo Cheesecake

ΥΛΙΚΑ

– 2 πακέτα oreo κανονικό μέγεθος

– 1 πακέτο mini oreos (για τη διακόσμηση, εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τα κανονικά και σπάστε τα με το χέρι)

– 400 γρ. cream cheese

– 400 ml whipped cream (full fat κρέμα, άμα σκέφτεστε θερμίδες, αυτό το γλυκό δεν είναι για εσάς)

– 6 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

– 2 βανίλιες

– λίγο βούτυρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα (κρατήστε 6 στην άκρη για τη γέμιση της κρέμας) στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα πλέον oreo με λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να βραχούν όλα με το βούτυρο και τα απλώνουμε σε μια βάση για τσιζκέηκ (αυτές τις σπαστές, για να ανοίγει και να σερβίρεται εύκολα). Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε άνω και κάτω αντίσταση για 10′ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και τη βάζουμε στο ψυγείο. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το cream cheese, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε την παγωμένη πια σαντιγύ. Ανακατεύουμε ομοιόμορφα και προσθέτουμε τα 6 μπισκότα που είχαμε κρατήσει στην άκρη, σε χοντρά κομμάτια. Απλώνουμε το μείγμα στη ψημένη (και κρύα πλέον) βάση και διακοσμούμε με τα mini oreos (ή με κανονικά, σπασμένα στο χέρι). Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε.

Για τον Ηλία, τη Θάλεια, τη Φαίη, το Γιώργο, το Μάρκο, την Ιοκάστη, την Κανέλλα, την Άλεξ, το Σταύρο, τη Ρίτα, το Νίκο και όλους τους φίλους, γνωστούς και αγνώστους που έτρεξαν χθες τα 5-10-42χλμ (και με συγκίνησαν). Και του χρόνου!

xxx

 

[η πρωτότυπη συνταγή είναι από εδώ]

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *