Το Πάσχα πάει, πέρασε αλλά τι κάνουμε με ό,τι απέμεινε από το τσουρέκι (που δεν φτιάξαμε μόνοι μας, αλλά πήραμε από το φούρνο, είναι αποτυχημένο, έχει γίνει μεν σαν παξιμάδι και λυπόμαστε να το πετάξουμε);

Ο κορμός ψυγείου είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά και από τα πρώτα που έμαθα να κάνω (γεια σου μαμά με τα ωραία σου!), οπότε σε αυτή την παραλλαγή αντικαθιστούμε τα μπισκότα Μιράντα με τσουρέκι. Δεν είχα λικέρ, οπότε το έκανα άνευ, αλλά θα σας πρότεινα να βάλετε οπωσδήποτε 1 σφηνοπότηρο, αλλιώς υπερτερεί το μαχλέπι και ο κορμός μυρίζει τσουρεκίλα (ωραιότατη μυρωδιά, αλλά φτάνει πια με το τσουρέκι, θέλουμε κορμό).

Image

ΥΛΙΚΑ

1 αυγό

200 γρ. ζάχαρη άχνη

250 γρ. βούτυρο

3-4 λεπτές φέτες τσουρέκι (αν έχει σκληρύνει πολύ, βρέξτε το με λίγο γάλα πριν το ρίξετε στο μείγμα)

6 κουτ. σούπας κακάο (μπορείτε να βάλετε εναλλακτικά 200 γρ. λιωμένη κουβερτούρα)

1 σφηνάκι λικέρ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αυγό και το λικέρ και συνεχίζουμε το χτύπημα για να γίνει ενιαίο το μείγμα μας. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά σιγά το κακάο, μέχρι να αποκτήσει ενιαίο σοκολατί χρώμα. Ψιλοκόβουμε το τσουρέκι και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας με μια μαρίζ έως ότου να μουλιάσουν όλα τα κομματάκια από το τσουρέκι και να γίνει μια (λίγο άσχημη στην όψη) μάζα.

Απλώνουμε ένα κομμάτι λευκό χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε το μείγμα, πλάθοντάς το ώστε να αποκτήσει σχήμα κορμού. Το τυλίγουμε κυλινδρικά και κλείνουμε τις άκρες σαν καραμέλα. Ξανατυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 6 ώρες.

Έτοιμο!

xxx

 

Η πρωτότυπη συνταγή είναι από εδώ

2 Comments on Κορμός με τσουρέκι

  1. Έχουμε ημερομηνία για πότε περίπου θα φτιάξεις τσουρέκι;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *